
Vegetarizmas – tai sveikas ir sąmoningas gyvenimo būdas
1. Mėsoje yra tik 35% maistinių medžiagų. Augaluose – 90 proc. Palyginti su augaliniu maistu, jame yra mažai vitaminų, angliavandenių ir mineralų (ir net jie daugiausia sunaikinami gaminant maistą, virsdami nevirškinama forma). Mėsai virškinti žmogaus organizmui reikia daug laiko, taigi ir energijos. Taigi mėsinio maisto efektyvumas (energijos, gaunamos pasisavinant mėsą, ir jos virškinimui sunaudojamos energijos santykis) yra labai mažas.
2. Nuomonė, kad mėsoje yra kitiems produktams būtinų aminorūgščių, yra klaidinga. Visas organizmui reikalingas šios grupės aminorūgštis sintezuoja storojoje žarnoje esanti naudinga mikroflora (nebent, žinoma, šiai mikroflorai pamaitinti suvartojamas pakankamas kiekis maisto – žaliavinės skaidulos – ir jos nesunaikina mielinė duona – disbakteriozė).… skaityti daugiau