Hatha Joga. Jogos pagrindai.

Pakeisk save ir pasaulis aplinkui pasikeis

Skyrius:

Teisinga mityba

Meditacijos pagrindai. Ką pageidautina žinoti

Kas yra klasikinė joga

Kaip prisiminti praėjusius gyvenimus

Kaip teisingai kvėpuoti. Kvėpavimo technikos

Produktai organizmo valymui

Kaip aš tapau vegetaru. Aleksandr Nazarenko

Kaip aš tapau vegetaru. Aleksandr Nazarenko

Labas, brangusis karminis drauge! Esu Aleksandr Nazarenko ir ši istorija yra būtent tau.

Mano perėjimas į augalinę mitybą, turbūt, kaip ir pas daugelį, įvyko dėl pablogėjusios sveikatos. 2016 metų rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais aš pradėjau jausti stiprų rėmenį ir skausmą pavalgius maistą. Be to tai nutikdavo netgi valgant pakankamai neutralų maistą, t. y. Be ryškiai išreikšto skonio: ne rūgštų, ne aštrų ir ne sūdytą. Kurį laiką vartojau biologiškai aktyvų papildą virškinimo palaikymus, jis padedinėjo, tačiau pilnai problemos nepašalino.

Tuomet pradėjau uždavinėti sau klausimą: „Kaip išspręsti šią sveikatos problemą?“ Tiesiog dienos bėgyje mąsčiau ir pastoviai uždavinėjau sau šį klausimą. Po kurio laiko atsakymas pradėjo palaipsniui pasireiškinėti, pradžioje „atsitiktinių“ youtube video formoje apie augalinę mitybą, toliau ėjo vaizdo įrašai apie tai, kas yra žaliavalgystė ir kokią įtaką ji daro organizmo atstatymui ir sveikatinimui.… skaityti daugiau


Kaip nustoti gerti kavą

DSC09442_logo

Ar prisimenate, kai pirmą kartą paragavote puodelį kavos?

Dauguma žmonių prisimindami tai prisipažįsta, kad skonis jiems visiškai nepatiko.

Kofeinas – tai karti substancija turinti siaubingą skonį. Greičiausiai jūs gėrėte kavą su pienu ir cukrumi, kad nuslėptumėte jo tikrąjį skonį.

Kava ir kofeinas jums visiškai nieko neduoda. Kofeinas – tai medžiaga, kuri iššaukia priklausomybę ir suteikia naudą tik korporacijoms, kurios pardavinėja šiuos produktus.

Kaip ir bet kokia kita priklausomybė, kavos priklausomybė verčia jus visą laiką norėti daugiau ir vartoti daugiau ir daugiau kofeino.

Žmonės randa įvairias priežastis tam, kad gertų kavą. Mes pripratome save laikyti protingais ir mąstančiais žmonėmis, todėl norime, kad visi mūsų poelgiai atrodytų logiški ir turintys prasmę.

Todėl mes sakome:

“Negaliu pradėti ryto be puodelio kavos”,
“Man patinka kavos skonis ir kvapas”,
“Kava man padeda susikoncentruoti”,
“Kava man suteikia žvalumo”,
“Mėgstu bendrauti su žmonėmis prie kavos puodelio”,
“Tai mano ryto ritualas”.… skaityti daugiau


Mėsos žala: moksliniai faktai ir tyrimai. Mėsos žala žmogaus organizmui

Mėsos žala moksliniai faktai ir tyrimai. Mėsos žala žmogaus organizmui

Daugelis nežinančių žmonių vegetarišką mitybą laiko asmeniniu savęs apribojimu, nepraeinančiu alkio jausmu, vitaminų ir medžiagų trūkumu, bendru psichologiniu nusilpimu. Kad suprastume šį klaidingą vertinimą, verta išsiaiškinti, ką konkrečiai mitybai suteikia mėsos produktai. Ar jie iš tiesų būtini ar atvirkščiai, naikinantys vidinius organus, griaunantys sveikatą iš vidaus? Kas dar be moralės ir žmogiškumo verčia žmones atsisakyti mėsos ir kokią naudą suteikia toks sprendimas jų gyvenimui?

Mėsos žala žmogaus organizmui iš fiziologinio požiūrio taško

Kad suvoktume pražūtingą mėsos produktų poveikį žmogui, pakanka pažiūrėti į biologijos vadovėlio skyrių apie gyvų organizmų sandarą. Visi plėšrūnai, kurių virškinimo traktas pritaikytas virškinti panašios rūšies produktus, turi trumpą žarnyną su rūgščia vidine terpe. Toks ypatumas leidžia užkirsti kelią puvimui virškinimo trakte: trumpas žarnynas pagreitina praėjimą, o rūgšti terpė padeda gyvuliniams produktams išsiskaidyti ir įsisavinti.… skaityti daugiau


15 gerų priežasčių atsisakyti mėsos

Vegetarizmas, veganizmas, sveikas ir sąmoningas gyvenimo būdas

Vegetarizmas – tai sveikas ir sąmoningas gyvenimo būdas

1. Mėsoje yra tik 35% maistinių medžiagų. Augaluose – 90 proc. Palyginti su augaliniu maistu, jame yra mažai vitaminų, angliavandenių ir mineralų (ir net jie daugiausia sunaikinami gaminant maistą, virsdami nevirškinama forma). Mėsai virškinti žmogaus organizmui reikia daug laiko, taigi ir energijos. Taigi mėsinio maisto efektyvumas (energijos, gaunamos pasisavinant mėsą, ir jos virškinimui sunaudojamos energijos santykis) yra labai mažas.

2. Nuomonė, kad mėsoje yra kitiems produktams būtinų aminorūgščių, yra klaidinga. Visas organizmui reikalingas šios grupės aminorūgštis sintezuoja storojoje žarnoje esanti naudinga mikroflora (nebent, žinoma, šiai mikroflorai pamaitinti suvartojamas pakankamas kiekis maisto – žaliavinės skaidulos – ir jos nesunaikina mielinė duona – disbakteriozė).… skaityti daugiau


Vegetarizmas: pliusai ir minusai

Vegetarizmas. Kaip tapti vegetaru

Prieš nuspręsdami pereiti prie naujos dietos, tikriausiai daugelis pagalvojo, kokią naudą tai atneš jiems ir kaip tai paveiks jų sveikatą. Pasvėrę visus vegetarizmo privalumus ir trūkumus, pradedame suprasti, kad galų gale objektyviai yra tik pliusai, o viskas prieš – tai ne kas kita, kaip gamintojų prasimanymai ir provokacijos, švelniai tariant, ne visai sveiki produktai. Rinkodaros specialistai ar pseudo „sveikos“ mitybos propaguotojai būtent jie gundo abejojančius žmones, kurie dar nėra padarę galutinio pasirinkimo arba ką tik pradėjo šį kelią.

Ar įmanoma pakeisti karmą, o kartu ir maisto pirkimo įpročius?

Sunku pakeisti gyvenimo būdą mūsų laikais, kai žiniasklaida tapo verslo ruporu, kur kiekvienas nori perimti žmogaus mintis, nukreipti jį pardavėjui tinkama linkme, jam ką nors parduoti.… skaityti daugiau


Karma ir vegetarizmas

Karma, vegetarizmas

Sanskrito žodis „karma“ reiškia „veiksmas“ ir nurodo tai, kad kiekvienas veiksmas, kuris atliktas materialiame pasaulyje, turi įvairias trumpalaikes ir ilgalaikes pasekmes (reakcijas). Kiekvienas žmogus atlieka veiksmus ir todėl yra veikiamas karmos dėsnio, veiksmo ir atoveiksmio dėsnio, pagal kurį kiekvienas poelgis (geras arba blogas) nustato atitinkamas ateities pasekmes (geras arba blogas).

Karmos dėsnis – tai gamtos dėsnis, kuris veikia, kaip laikas arba gravitacijos dėsnis. Už kiekvieno veiksmo seka reakcija (atoveiksmis). Pagal šį dėsnį, skausmas ir kančios, kurias mes suteikiame kitoms gyvoms būtybėms, grįžta atgal pas mus. „Ką pasėsi, tą ir pjausi“, nes gamtoje savi universalaus teisingumo įstatymai. Niekas negali apeiti karmos dėsnio – išskyrus tuos, kurie suprato, kaip jis veikia.

Karmos dėsnio pagrindas yra suvokimas, kad pas visas gyvas būtybes yra siela, o tai reiškia, kad jos visos – nemirtingos dvasinės sielos, esančios laikinuose kūnuose.… skaityti daugiau


Ar vegetarai valgo žuvį?

Ar vegetarai valgo žuvį

Kai kurie žmonės laikantys save vegetarais su džiaugsmu valgo žuvį. Tokius žmones galima pavadinti „pesketarais“.

Didžiosios Britanijos bendruomenė duoda tokį vegetarizmo paaiškinimą: „Vegetaras nevalgo gyvūnų ir paukščių mėsos (tiek naminių, tiek nužudytų medžioklės metu), žuvies, moliuskų, vėžiagyvių ir visų produktų, turinčių santykį į gyvų būtybių nužudymą“. Iš to galima padaryti išvadą, kad vegetarai žuvies nevalgo.

Žuvies gaudymas išsiskiria ne mažesniu žiaurumu, nei kitų gyvūnų nužudymas. Žuvys turi labai išsivysčiusią nervinę sistemą ir patiria tokį patį skausmą, kaip ir žmogus. Dauguma žuvų miršta dar vandenyje, kai patekusios į tinklus negali kvėpuoti dėl savo brolių – kitų žuvų svorio. Be to į spąstus patenka vėžliai, delfinai, jūros kačiukai ir banginiai – daugelis tai pat uždūsta tinkluose.… skaityti daugiau


Augalinės mitybos nauda. Daktaras Neal Barnard

Šiame vaizdo įraše jūs išgirsite apie augalinės mitybos privalumus, kuriais dalinasi JAV gerai žinomas daktaras ir mokslininkas Neal Barnard.

– Kokie maisto produktai verčia žmogų sirgti, o kokie padeda išlaikyti puikią sveikatą.
– Koks maistas gali apsaugoti jus nuo vėžio, diabeto, infarkto ir autoimuninių susirgimų.
– Kokius maisto produktus verta įtraukti į racioną, o kokius išbraukti visiems laikams.
– Ar naudinga žuvis.
– Iš kur gauti kalcio.
– Kuo maitinti vaikus, kad jie užaugtų sveiki.
– Ar verta gerti pieną.
– Kokie maisto produktai išlaiko stabilų geležies kiekį.
– Maisto papildai ir vitaminai. Ką verta vartoti, o kas yra tiesiog marketingas?
– Genai, paveldimumas ir mūsų asmeninė atsakomybė.
– Ar naudinga keto mityba.… skaityti daugiau


Kaip aš tapau vegetaru. Kodėl jogai nevalgo mėsos. Vegetarizmas. Aleksandr Duvalin

Pristatome jums jogos klubo oum.ru mokytojo Aleksandr Duvalin istoriją apie perėjimą į augalinę mitybą.

Šiame vaizdo įraše Aleksandr pasakoja, kodėl žmonėms, kurie praktikuoja jogą, verta atsisakyti mėsos vartojimo. Kaip perėjimas į vegetarišką mitybą ir kenksmingų įpročių atsisakymas padėjo žmogui pasikeisti išorėje, pašalinti vidinį susikaustymą ir energetinius blokus.

„Mano požiūrio tašku, dvasinis tobulėjimas prasideda atsisakius nužudyto maisto. Visiškai tikrai tokie dalykai nesuderinami, kaip aukštesnių savybių vystymas savyje su kitu gyvūnų kūnų valgymu.“

Daugiau Aleksandr Duvalin paskaitų:
https://oum.video/categories/aleksandr-duvalin/

Paprasti ir skanūs patiekalų receptai be mėsos:
https://www.vege.one

Jogos mokytojų kursai:
https://www.oum.ru/kursskaityti daugiau


Sąmoninga mityba [knyga]

Knyga Sąmoninga mityba pristatymas

Šioje knygoje nagrinėsime sveikos ir sąmoningos mitybos principus, kurie padeda patobulinti mūsų mitybos įpročius.

Vakarų pasaulyje daugybė mokslininkų, sportininkų, politikų, aktorių ir filosofų savo atradimais, pasiekimais ir pavyzdžiu parodė, kuo reikšminga ir naudinga vegetariška mityba tiek žmogui, tiek ir visam pasauliui. Tokie žmonės kelia tikslus, kurie yra ženkliai aukštesni, nei asmeninio svorio stebėjimas, maistinių medžiagų kiekis ir vitaminų vartojimas.

Išėjimas už apriboto sociumo mąstymo rėmų leidžia pažiūrėti į pasaulį plačiau, pamatyti jį giliau ir tapti vieningais su mus supančia aplinka. Tik stereotipų ir mąstymo apribojimo atsisakymas gali suteikti galimybę pasiekti reikšmingus rezultatus tobulinant tiek sielą, tiek ir asmenybę.

Knygos turinys:

– Įvadas
– Mitai apie vegetarizmą
– Veiksmai ir pasekmės. Karma ir reinkarnacija
– Kaip mes valgome
– Didingieji vegetarai
– Vaikai vegetarai: mitas ar realybė
– Kaip tapti vegetaru
– Organizmo valymo technikų svarba
– Ligos – šiuolaikinės civilizacijos pakeleiviai
– Sveikos ir sąmoningos mitybos taisyklės
– Sveiki ir sąmoningi receptai
– Apibendrinimas ir padėkos
– Panaudotos literatūros sąrašas

Šios knygos leidimu mes tikimės įkvėpti bendraminčius žmones sąmoningai žiūrėti į gyvenimą ir į tuos sprendimus, kuriuos jie priima.… skaityti daugiau