Hatha Joga. Jogos pagrindai.

Pakeisk save ir pasaulis aplinkui pasikeis

Vegetarizmas. Filosofija ir rūšių įvairovė

Kaip pradėti medituoti

Dvasinis mokytojas - kas tai?

Jama ir Nijama. Nuo ko prasideda joga?

Kuo skiriasi Surya ir Čandra Namaskar

Vienos dienos badavimas su vandeniu: taisyklės

Jogos mokytojų kursai

Valgyti daržoves – naudinga ir madinga

Kasdieniame racione vyraujančios daržovės ir vaisiai – daugiau ne veganų ir vegetarų išimtinė teisė. Lyderiaujančiose populiariausios mitybos pozicijose užima vietą fleksitarizmas – tai negriežto vegetarizmo forma, leidžianti vartoti gyvūnus, tačiau tuo pačiu teikiančią pirmenybę augalinei mitybai.

Sveiko gyvenimo būdo populiarizacijos metu, užsakinėti daržoves tapo ne tik madinga, tačiau dar ir labai įdomu. Kulinarų fantazija beribė, jie eksperimentuoja su įvairiomis technikomis ir pagaminimo būdais, prieskoniais, neįprastais deriniais, tuo pačiu stengdamiesi išsaugoti augalinių produktų vertingąsias savybes.

Daržovės tapo besivystančiu „trendu“. Pasaulyje pripažinti kulinarai pradėjo daryti daržoves pagrindiniu savo kulinarinių šedevrų ingredientu. Kavinių ir restoranų meniu daržovių patiekalai pereina iš skyriaus „garnyrai“ į skyrių „pagrindiniai patiekalai“.

Mitybos pasaulis pripildytas produktų įvairovės, kurie pagaminti be gyvulinės kilmės produktų – populiarūs avokadų skrebučiai, salotos su daigais, įvairūs lęšių pagaminimo būdai, burgeriai su daržovių kotletais, „tofu-steikai“, seitanas, desertai iš veganiško beze ir konditeriniai gaminiai, pagaminti be kiaušinių ir karvės pieno. Daugėja įstaigų, kur be vargo galima rasti sau patiekalus iš daržovių, neapsiribojant vien salotomis.

Darant pasirinkimą augalinės mitybos naudai, galima kokybiškai pagerinti sveikatą ir savijautą, o taip pat padaryti teigiamą įtaką globalesnėse gyvenimo sferose, tokiose, kaip ekologija ir klimato kaita.

Straipsnis išverstas iš tinklapio oum.ru

Originalus straipsnis rusų kalba