Hatha Joga. Jogos pagrindai.

Pakeisk save ir pasaulis aplinkui pasikeis

Meditacijos pagrindai. Ką pageidautina žinoti

Kas yra klasikinė joga

Kaip prisiminti praėjusius gyvenimus

Kaip teisingai kvėpuoti. Kvėpavimo technikos

Produktai organizmo valymui

Mikrobangų krosnelės žala: tiesa ar išsigalvojimas

Mikrobanginės žala. Mikrobangų krosnelės žala sveikatai

Dabartiniu metu netyla diskusijos apie mikrobangų krosnelės žalą. Ypač šis klausimas aktualus tiems, kas prisilaiko sveiko gyvenimo būdo idėjos ir teisingos mitybos.

Pagal mokslininkų prognozę, 2020 metų pabaigai skaičius pasieks 135 milijonus vienetų. Tačiau kas yra mikrobangų krosnelė? Tai patikimas pagalbininkas namuose ar pavojingas priešas kurio reikia atsikratyti? Pabandykime išsiaiškinti.

Kaip tai būtų stebėtina, tačiau pirmieji apie mikrobangų krosnelių žalą pradėjo kalbėti dar sovietų sąjungoje. Verta paminėti, kad analogiški tyrimai buvo atliekami ir vakarų šalyse, tačiau rinkos santykiai ir galima finansinė nauda suvedė „į ne“ europietiškų mokslininkų bandymus nušviesti šį klausimą.

Taip pat verta paminėti, kad sovietų mokslininkų tyrimai vėliau atsiguls į daugelio vakarų mokslininkų tyrimų pagrindą. Tyrėjai priėjo prie išvados, kad maisto molekulės, kurios patenka po mikrobangų krosnelės spinduliuote – deformuojasi. O jeigu žmogus reguliariai vartoja maistą, kuris pagamintas tokiu būdu, jis paleidžia vėžinio naviko formavimą.

Vėliau, 90-ais metais Vakaruose buvo atlikti įvairūs bandymai. Taip, pavyzdžiui, amerikiečių mokslininkams pavyko įrodyti, kad mikrobangų krosnelėje sušildytas maistas praranda 97% savo naudos. O pas tyrimo dalyvius, dalyvavusius eksperimente, buvo atrasti susiformavę piktybiniai augliai. Šie faktai kruopščiai nutylimi mikrobangų krosnelių gamintojų. Dėl tyrimų rezultatų paviešinimo iš kompanijos buvo atleistas šveicaras vardu Hansas Ulrich Hertel.

Jo publikuoti tyrimai mokslo žurnale sukrėtė visuomenę ir nors nesumažino paklausos mikrobangų krosnelėms, tačiau sukėlė abejonę žmonių protuose. Vienaip ar kitaip, tačiau visi šiuolaikiniai tyrimai bazuojasi būtent ant sovietų mokslininkų darbų ir Hertelio tyrimų. Siūlome panagrinėti pagrindinius šių ir šiuolaikinių darbų postulatus, kad vėliau priimti sprendimą dėl to ar iš tiesų kenksminga mikrobangų krosnelė.

Mikrobangų krosnelės spinduliavimas sukelia žalą organizmui

Bet kuri mikrobangų krosnelė veikia dėka jos įstatyto magnetrono, kuris vibracijos būdu sukuria mikrobangas, kurios sušildo maistą. Maisto šildymas vyksta dėka to, kad vandens molekulės maiste rezonuoja ir išskiria šilumą. Kaip teigia šiuolaikiniai mokslininkai, toks maisto šildymo būdas pašalina maisto naudingas savybes.

2010 metais JAV atlikti tyrimai patvirtino, kad pavyzdžiui, mikrobangų krosnelėje sušildytas česnakas praranda flavonoidinius antioksidantus, o kartu su tuo savo pagrindinę vertybę kaip priemonę vėžio profilaktikai. Sušaldytų vaisių atšildymas su mikrobangų sušildymo pagalba paversdavo jų gliukozidines ir galaktozidines frakcijas į kancerogenines medžiagas.

Itin trumpas poveikis žalios, virtoms ar šaldytoms daržovėms keitė jų augalinius alkaloidus į kancerogenus.

Buvo atrasta, kad struktūrinė degradacija privedanti prie maisto vertingumo sumažėjimo sudaro nuo 60 iki 90 procentų bendrai visiems bandytiems produktams, tuo ženkliai sumažėja vitaminų grupės B, vitaminų C ir E, nepakeičiamų mineralų ir lipotropinių medžiagų (medžiagų, sustabdančių anomalinį riebalų kaupimą).

Kartu su tuo šiuolaikinės mikrobangų krosnelės turi atitikti saugumo standartus, pagal kuriuos mikrobangų krosnelės spinduliuotė turi sudaryti ne mažiau 5 milivatų kvadratiniam centimetrui. Tačiau šiuolaikinės mikrobanginės turi gerokai aukštesnį mikrobangų energijos lygį, o reiškia, spinduliuotės paplitimo erdvė tampa didesnė. Sveikatos apsaugos organizacija savo tinklapyje tvirtina, kad jeigu žmogus yra atstume per 50-60 centimetrų nuo mikrobangų krosnelės, tai radiacijos rizika sumažėja, tačiau yra išsaugoma.

Maistas iš mikrobangų krosnelės priveda prie širdies ligų ir nutukimo

Vienas iš populiarių vakarų portalų apie sveikatą – YMS – atliktame tyrime įrodė, kad mikrobangų krosnelėje pagamintas maistas priveda prie nutukimo. Kadangi pagaminti maistą mikrobanginėje greičiau ir lengviau (ypač Vakaruose, kur didelis kiekis jau pagamintų patiekalų), žmogus vartoja vis daugiau ir dažniau, iššaukdamas nutukimą.

Kartu su tuo paruošti patiekalai patys iš savęs yra mažai naudingi, turi milžinišką kiekį riebalų ir konservantų, kas savo ruožtu priveda prie problemų su širdimi ir kraujagyslių užsikimšimo. Žinoma, tai ne tiesioginė mikrobangų krosnelės žala, tačiau vienas iš faktorių teigiančių apie jos žalą.

20120 metais Trento Universiteto atlikti tyrimai pasibaigė išvadomis apie tai, kad mikrobangų spinduliavimas daro poveikį širdžiai ir žmonėms, naudojantiems kardiostimuliatorius. Šis tyrimas buvo patvirtintas PSO, kad širdies stimuliatoriai iš tiesų jautriai reaguojantys intensyvioms mikrobangoms, o tai reiškia, kad žmonėms su kardiostimuliatoriais vienareikšmiškai derėtų atsisakyti nuo mikrobangų krosnelių.

Mikrobangų krosnelių žala aplinkai

Neseniai atliktas mokslininkų tyrimas iš Mančesterio Universiteto įrodė, kad naudojant mikrobangų krosneles išmetamas toks pats kiekis anglies dioksido dujų, kaip nuo keleto milijonų automobilių. Būtina paminėti, kad šis tyrimas buvo atliktas Europos sąjungos teritorijoje, kur žmonės gerokai labiau susirūpinę ekologinėmis problemomis.

Mikrobangų krosnelės, pasak mokslininkų nuomonės, ne tik išskiria anglies dioksido dujas, tačiau ir ženkliai padidina elektros energijos vartojimą, tuo pačiu daro milžinišką įtaką aplinkai, pradedant nuo kuro gamybos ir baigiant tiesiogiai gaminama elektros energija.

Nežiūrint į aukščiau paminėtus faktus, PSO tvirtina, kad jeigu naudotis mikrobangų krosnele griežtai pagal instrukcijas, laikytis jos naudojimo tinkamumo, o maistą šildyti stikliniame arba keramikiniame inde, tai mikrobangų krosnelės taps patikimu pagalbininku. Tačiau matant tuos faktorius, kurie patvirtina mikrobangų krosnelės žalą, rekomenduojame:

– Pakeisti mikrobangų krosnelę į garpuodį: tai gerokai patikimesnis ir naudingesnis prietaisas.
– Nepirkite „greitos vakarienės“ ir kitos analogiškos produkcijos, planuokite savo mitybą, gaminkite sau patys.
– Jeigu pas jus yra noras išsaugoti savo namuose mikrobangų krosnelę, tai neprileiskite prie jos vaikų, nėščių moterų ir žmonių, turinčių problemų su širdimi, kol mikrobangų krosnelė įjungta, pasistenkite savarankiškai būti kaip galima toliau nuo mikrobangų krosnelės jos darbo metu.

Tikimės, kad šis straipsnis jums buvo naudingas.

Būkite sveiki!

Vaizdo įrašas. Dviguba porcija (rusų kalba)

Straipsnio autorius Nikita Zotov

Straipsnis išverstas iš tinklapio oum.ru

Originalus straipsnis